Vartohytta

Bilde VartohyttaVartohytta eies og drives av Rottevik bygdelag og er bygd på dugnad av bygdelagets medlemmer. Hytta er åpen for alle. I skisesongen er det salg av kaffe, saft og vafler på søndagene og betjenes da av bygdelagets medlemmer på dugnadsbasis. Normalt er det gode skispor fram til hytta og terrenget egner seg godt for alle kategorier av skiløpere.  Laget kjører også opp spor med skuter og løypeplog og lager noen løyper i næropmrådet rundt hytta. Om sommeren er det en god sti som kan følges fram til hytta og det er lagt klopper i myrene slik at det er fint å gå for alle. Hytta kan også leies ut.

Hytta har ikke strøm og ikke innlagt vann. Oppvarming skjer derfor med vedfyring og denne er også fremskaffet på dugnad. Drikkevann hentes i bekken ved siden av hytta året rundt og hvis man må på do, så finnes det en utedo etter gode gammeldagse prinsipper.

For å komme til hytta, må man gå til fots eller på ski fra veien som før endte opp med Rottevik Kraftstasjon. Kraftstasjonen er nå flyttet lenger ned langs den samme veien, men veien er der fortsatt og brøytes også om vinteren. For å komme inn på denne veien kan man ta utgangspunkt i Lyngseidet og  fortsette i retning Koppangen, Etter 4-5 km tar veien av opp mot denne kraftstasjonen og man kan da se etter skltet «Grendehus» like ved et bygg som ligger kloss ved veien. Bygget var opprinnelig en butikk. Videre følger man denne veien og kjører forbi Grendehuset på høyre side. Underveis kjører man forbi en gård og et bolighus, før man ser den nye kraftstasjonen på ventre side. Etter det skal man forsere to bratte bakker før man kommer til et område med flere parkeringsplasser.

Hytta er betjent på søndagene i vintersesongen. Da selges det kaffe, te,vafler, saft og annet. Hytta betjenes da på dugnad blandt medlemmene i bygdelaget etter egen vaktliste.

Spørsmål om leie av  hytta kan rettes til Trond Ivar Jørgensen, tlf. 911 36 389

 

På vei mot vartohytta

På vei mot Vartohytta 20.2.2015 – foto: Konrad Heimstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kartutsnitt grovt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kartutsnitt. Vartohytta er merket av øverst på kartet.